Restaurangmenyer Äpplet
Kapacitet
Sittande middag:
700 personer
Nöjesaktivitet / Konsert:
850 personer
Utrustning
Trådlöst internet
Restaurang Äpplet
Vår beställningsrestaurang Äpplet har varit lite av en doldis, men har alltid varit uppskattad av våra gäster som lämnat oss mätta och nöjda. Vissa har varit här på konferenslunch, andra på konsert och en tredje på en företagsfest. Vi är väldigt flexibla och kan därför tillgodose nästan alla önskningar. Det är det som gör oss unika. . Vi har genom åren ordnat stora bankettsittningar såsom Studentbalen de senaste åren på 1100 personer. En mängd middagar i anslutning till konferenser samt företagsfester, kick-off middagar och krogshower.
Äpplet är sedan 2008 svanenmärkt och det är vi såklart väldigt stolta över. Vår fantastiska personal jobbar i stor utsträckning med ekologiska och närproducerade råvaror. Det ska inte finnas någon tvekan om att gästerna lämnar kvällens festligheter utan ett stort leende på läpparna.
I våra menyer har vi ett stort fokus på våra råvarors ursprung. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt köpa dessa lokalt för att stödja livsmedelsproducenterna i vårt närområde där vi också har kännedom om hur och var produkterna odlas eller föds upp. Genom kortare transporter kan vi också minska vårt klimatavtryck och värna om miljön. Våra menyer ger dig en god matupplevelse där du kan vara säker på att vi väljer våra råvaror med omsorg!
Norrlandsmeny
FÖRRÄTT
Bakad röding med blomkålspuré, forellrom,äpple, gurka, pepparrot och brödkrutong
VARMRÄTT
Hjortytterfilé med västerbottenskrokett, smörad kantarellsky, rostad palsternacka och picklad svamp
DESSERT
Hjortroncheesecake på biskvibotten med saltrostade
Valencia-mandlar och äppelchips
Bankettmeny
FÖRRÄTTER
Krämig polar-regnbågstartar med körvel, syrad grädde, äpple, gulbeta, pepparrot, rödlök, och friterat tunnbröd
Tartar på hängmörat innanlår med sikrom, syrad silverlök, friterad kapris, västerbottensostcrème, picklade senapsfrön och
frasig mandelpotatis
VARMRÄTTER
Kryddstekt anka med rotselleripuré, apelsinrostade morötter, grönkål och portvinssky
Halstrad torskrygg med mandelpotatiskaka, karamelliserad jordärtskocka, picklade kantareller, rödvinssky och knaperstekt fläsk från vindeln
DESSERTER
Bakelse på rödvinbär med browniebotten, vitchokladmousse
och havrekrisp.
Chokladganache med björnbärscurd, vaniljcrème, hallon
och sockerstekt bröd
VEGETARISK MENY
FÖRRÄTT
Tartar på portabello med jordärtskocksemulsion, picklade betor, rödlök, senapsfrön och smörgåskrasse
VARMRÄTT
Variation på blomkål med portvinssås, smörstekta kantareller, grönkål, gotländsk gråärt och västerbottenspotatiskaka
DESSERT
Bakelse på rödvinbär med browniebotten, vitchokladmousse
och havrekrisp
Restaurang Äpplet använder sig av närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön i första hand.
S.M.A.R.T Lunch
Undvik både blodsockerdipp och den annars oundvikliga energidippen under konferensen med vårt S.M.A.R.T mat koncept med en god meny som är särskilt framtagen för att hålla energinivån hög under hela er konferens. Nyttigt, gott och ger en riktig energikick när det behövs som allra mest.
Mer grönt!
Mindre tomma kalorier!
Fler ekologiska varor!
Transportsnålt!
Lokaler

Äpplet
Vår huvudlokal som används mest frekvent till allt från konferensluncher till bankettmiddagar till danskvällar. En lokal med härlig atmosfär som ändras utefter vad ni önskar anordna.

Idun
Med nästintill oändliga anpassningsmöjligheter är Idun vår största och mest flexibla lokal. Här hålls allt från konserter till middagar och föreläsningar. Idun rymmer hela 1150 personer som mest och är perfekt för den stora sammankomsten.

Ägir
En trivsam festsal för det lite mindre sällskapet. Rymmer upp till 58 personer vid en sittande middag. Ligger i direkt anslutning till Restaurang Äpplet.