Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Kapacitet

Sittande middag:
700 personer

Nöjesaktivitet / Konsert:
850 personer

Utrustning

Trådlöst internet

Restaurang Äpplet

Vår beställningsrestaurang Äpplet har varit lite av en doldis, men har alltid varit uppskattad av våra gäster som lämnat oss mätta och nöjda. Vissa har varit här på konferenslunch, andra på konsert och en tredje på en företagsfest. Vi är väldigt flexibla och kan därför tillgodose nästan alla önskningar. Det är det som gör oss unika. . Vi har genom åren ordnat stora bankettsittningar såsom Studentbalen de senaste åren på 1100 personer. En mängd middagar i anslutning till konferenser samt företagsfester, kick-off middagar och krogshower.

Äpplet är sedan 2008 svanenmärkt och det är vi såklart väldigt stolta över. Vår fantastiska personal jobbar i stor utsträckning med ekologiska och närproducerade råvaror. Det ska inte finnas någon tvekan om att gästerna lämnar kvällens festligheter utan ett stort leende på läpparna.

God kvalité med ansvar

I våra menyer har vi ett stort fokus på våra råvarors ursprung. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt köpa dessa lokalt för att stödja livsmedelsproducenterna i vårt närområde där vi också har kännedom om hur och var produkterna odlas eller föds upp. Genom kortare transporter kan vi också minska vårt klimatavtryck och värna om miljön. Våra menyer ger dig en god matupplevelse där du kan vara säker på att vi väljer våra råvaror med omsorg!

Norrlandsmeny

FÖRRÄTT
Pastramirökt polarregnbåge med blomkålsterrin, äpple, gurka och syrad silverlök

Tartar på sotade betor med getostcrème, karamelliserad lökemulsion, friterad kapris, citronpärlor och krasse (vegetarisk)

VARMRÄTT

Bakad renrostbiff med vaniljinfuserad pumpapuré, kantarellkrokett, citronglaserade morötter och madeirasky

Pastramirökt rotselleri med vaniljinfuserad pumpapuré, kantarellkrokett, citronglaserade morötter och madeirasky (vegetarisk)

DESSERT
Smörkolamousse med havssalt, chokladbrownie,
hjortron, äpple och kokkaffe

Gourmetmeny

FÖRRÄTT

Tonfisktartar med jalapeñomajonnäs, ingefärspicklad kålrot, sesam, soja, gurka, salladslök och krispigt rispapper

Tartar på sotade betor med getostcrème, karamelliserad lökemulsion, friterad kapris, citronpärlor och krasse (vegetarisk)

VARMRÄTT

Mjukbakat kalvinnanlår med tryffelsalsiccia, potatis och jordärtskockskaka, sotad tomat samt smörad grönpepparsky

Pastramirökt rotselleri med vaniljinfuserad pumpapuré, kantarellkrokett, citronglaserade morötter och madeirasky (vegetarisk)

DESSERT

Inkokt rabarber och fänkål med yuzu parfait, hallonmaräng och hasselnötsbiskvi

Bankettmeny

FÖRRÄTTER

Surdegssandwich med Västerbotten royale, syrliga kantareller, lufttorkat renkött och sikrom

Tartar på sotade betor med getostcrème, karamelliserad lökemulsion, friterad kapris, citronpärlor och krasse (vegetarisk)

VARMRÄTTER

Hela sällskapet väljer samma varmrätt, kostavvikelser hanteras separat

Alt. 1. Röding med havskräftsmör, grillad kronärtskocka, champagnekokt mandelpotatis, chilismulor och picklade tomater

Alt. 2. Rödvinsbrässerad oxkind med mandelpotatispuré, tryffel, sotad steklök, grönkål och confiterad svamp på brynt smör

Alt. 3. Pastramirökt rotselleri med vaniljinfuserad pumpapuré, kantarellkrokett, citronglaserade morötter och madeirasky (vegetarisk)

 

DESSERTER

Chokladtryffel med limoncellomousse, jordgubbar,
honungscrème och krisp

Restaurang Äpplet använder sig av närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön i första hand.

Lokaler

Äpplet

Vår huvudlokal som används mest frekvent till allt från konferensluncher till bankettmiddagar till danskvällar. En lokal med härlig atmosfär som ändras utefter vad ni önskar anordna.

Idun

Med nästintill oändliga anpassningsmöjligheter är Idun vår största och mest flexibla lokal. Här hålls allt från konserter till middagar och föreläsningar. Idun rymmer hela 1150 personer som mest och är perfekt för den stora sammankomsten.

Ägir

En trivsam festsal för det lite mindre sällskapet. Rymmer upp till 58 personer vid en sittande middag. Ligger i direkt anslutning till Restaurang Äpplet.