Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Exponera din konst hos Umeå Folkets Hus

Genom vårt Husgalleri beläget i entrèfoajen skapar vi förutsättningar för okända konstnärer att exponera sina verk för en allmän publik

Nuvarande utställning:

Alice Thomander  – Kom hem till Skog, vecka 12-14.

 

 

Exponera din konst hos Umeå Folkets Hus

 

Genom vårt Husgalleri beläget i entrèfoajen skapar vi förutsättningar för okända konstnärer att exponera sina verk för en allmän publik.

Möjligheten finns att under två veckor utan kostnad få tillgång till en utställarplats för att visa upp all typ av konst. Vilka veckor som finns tillgängliga styrs till stor del av husets övriga verksamhet.

En förutsättning för att ställa ut är att man är en oetablerad konstnär. Vill du veta mera och kanske få tillfälle att visa din konst så kontakta: liselotte.haggstrom@umeafolketshus.se

 

 

 

Alice Thomander

 

 

 

Mitt namn är Alice Thomander och den här utställningen ger en inblick i vad som rör sig inom mig. Jag är född och uppväxt i södra Sverige men har sedan en tid tillbaka hamnat här i Umeå. Även om jag håller mitt söder varmt så har jag hittat hem här i norr. Jag lever med bipolär sjukdom vilket har färgat mig själv men som även skildras i min konst. Ute i naturen är där jag finner ro och får kraft, därav namnet på utställningen. Det är där jag känner mig stark och trygg, det är där jag är hemma.

Jag flyttade norrut för att jag behövde komma till en ny punkt i livet och med mål om att våga utmana mig själv och kliva ut ur min trygga zon. Vilket är precis vad denna utställningen är för mig, då detta är första gången jag tagit mod och visat min konst i det offentliga.