Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Grönare mat & boende

Idag finns ca 1100 hotellrum i centrala Umeå

S.M.A.R.T matkonceptet
Mer grönt!
Mindre tomma kalorier!
Fler ekologiska varor!
Transportsnålt!

Bo miljövänligare
Comfort Hotell Winn
Stora Hotellet Scandic Plaza Umeå Hotell Botnia

Grönare mat

Vad är S.M.A.R.T matkonceptet?

Ett S.M.A.R.T sätt att luncha! Undvik både blodsockerdipp och den annars oundvikliga energidippen efter lunch med vårt S.M.A.R.T matkoncept med en god meny som är särskilt framtagen för att hålla energinivån hög under hela er konferens. Nyttigt, gott och ger en riktig energikick när det behövs som allra mest.

Ett S.M.A.R.T sätt att pausa! När du tar din pausfika hos oss är din hälsa och miljön i fokus. Vi har eget bageri och allt vi serverar följer restaurangens svanenmärkning.

Förmiddagsfika – Fyll på med energi så att koncentrationen räcker fram till lunch!

Eftermiddagsfika – Välj och vraka bland vårt nyttiga och hembakade utbud av eftermiddagsfika.

Nått för dig, nått för alla. På eftermiddagsfikat erbjuder vi rött te och KRAV-märkt kaffe.

Bli mätta, peppade och pigga med S.M.A.R.T mat.

S.M.A.R.T: Mer grönt, mindre tomma kalorier, Fler ekologiska varor & transportsnålt!

Grönare boende

Bo på miljöhotell

Vi samarbetar med ett gäng trevliga hotell i närområdet. Vi bokar rum på ett hotell som passar just er och de allra flesta hotell ligger med gångavstånd från Umeå Folkets Hus. Ni väljer om deltagarna själva ska betala logikostnaderna direkt på hotellet eller om det ska ingå i anmälningsavgiften.

Hotel Scandic Plaza 1993 beslutade sig Scandic för att bli en ledande aktör inom hållbarhet och driva utvecklingen av hållbarhet inom branschen.  ”Häng-upp-handduken” är en av Scandics innovativa idéer inom hållbarhet. 1999 fick Scandic sitt första Svanenmärkta hotell och i slutet av 2016 var 180 hotell märkta med Nordic Swan Ecolabel eller EU Ecolabel.

Best Western Hotel Botnia Är certifierade med miljöcertifiering Green key, detta innebär att hotellet hela tiden kommer att arbeta aktivt med miljöfrågorna för att ständigt kunna göra förbättringar. Samtliga hotell i kedjan är miljöcertifierade och jobbar för en hållbar utveckling.

Best Western Stora Hotellet Även Stora Hotellet är certifierade med miljöcertifiering Green key precis som övriga  hotell i kedjan. Det innebär att man ständigt jobbar för en hållbar utveckling.

Comfort Hotel Winn Strävar efter att värna om miljön genom att slänga mindre restavfall, hushålla med el och vatten, minimera användningen av kemikalier och se till att transporterna till och från hotellen blir så korta som möjligt. Som en del i kedjan Nordic Choice arbetar man med en egen certifiering av kedjans hotell som heter WeCare, det handlar om hur de i sin dagliga verksamhet tar hand om människor, miljö och lönsamhet på samma gång.