Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Gröna möten!

Vi gör skillnad, tillsammans!
Som en del i vårt arbete att skapa en miljövänlig mötesplats,
klimatkompenserar vi för våra heldagsgäster, vi är svanenmärkta och vi sätter ständigt nya och högra milömål för oss själva.

 

Svanen-certifierad restaurang- och konferensanläggning

 

Umeå Folkets Hus är en Svanen-certifierad konferensanläggning vilket innebär att vi ständigt jobbar för att minimera vårt klimatavtryck. En stor del av det arbetet är att minska matsvinnet i våra restauranger, ett arbete där även våra gäster kan bidra utan allt för stor insats.

 

 

 

Det du som gäst kan hjälpa till med i vårt arbete är bl.a.

 

• Meddela ev. specialkost eller allergi i förväg så att vi inte behöver laga dubbla portioner

• Om du inte kan delta, avboka din plats så snart du kan så sparar vi mat

• Sortera dina överblivna papper i vår pappersinsamling som finns på varje våningsplan samt i alla konferensrum

• Sortera dina överblivna organiska rester från fika eller frukt i våra soptunnor märka med ”organiskt matavfall” så ser vi till att dem blir till biogas

 

 

Här är några av de åtgärder vi vidtar för minimera matsvinnet i restaurangen:

 

• Vi erbjuder endast tallriksservering (ej buffé)

• Vi uppmanar er gäster att avboka platser för att inte tillaga för mycket mat

• Menyerna planeras utifrån att eventuella överblivna råvaror ska kunna användas igen

• Vi har övergått till en högre användningsgrad av råvaran och gör sällan puréer eller mos av t ex potatis/rotfrukter utan kan behålla skalet kvar och gör stomp och grovhackade rotsaker till luncherna istället

• Vi mixar stjälkar från grönsaker till smaksatta oljor

• Vi har bytt ut salladstallrikarna mot mindre salladsskålar

• Vi har matkvarnar där matrester kvarnas och sedan blir till biogas

• Inför varje sommar- eller juluppehåll i verksamheten görs speciella menyer för att rensa ut i våra frysar

• Frukt och bär som är övermogna används till smoothies eller i bröd

• Vi har ett digitalt varningssystem kopplat till mobiltelefon för temperaturförändringar i kylar och frysar

• Varulagret inventeras varje månad och datummärkning gås igenom så mat med äldre datum används först

• Noggrann datummärkning på tillagade råvaror