Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

TC: 090 - 15 63 21

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Kapacitet

Sittande middag: 700 personer
Nöjesaktivitet / Konsert: 850 personer

Utrustning

Trådlöst internet

Restaurang Äpplet

Vår beställningsrestaurang Äpplet har varit lite av en doldis, men har alltid varit uppskattad av våra gäster som lämnat oss mätta och nöjda. Vissa har varit här på konferenslunch, andra på konsert och en tredje på en företagsfest. Vi är väldigt flexibla och kan därför tillgodose nästan alla önskningar. Det är det som gör oss unika. Vi har genom åren ordnat stora bankettsittningar såsom Studentbalen de senaste åren på 1100 personer. En mängd middagar i anslutning till konferenser samt företagsfester, kick-off middagar och krogshower.

Äpplet är sedan 2008 svanenmärkt och det är vi såklart väldigt stolta över. Vår fantastiska personal jobbar i stor utsträckning med ekologiska och närproducerade råvaror. Det ska inte finnas någon tvekan om att gästerna lämnar kvällens festligheter utan ett stort leende på läpparna.

Norrlandsmeny

FÖRRÄTT

Lättrökt vildandsbröst med palsternackspuré, löjrom, picklad lök, krassemajonnäs och lönnsirapsstekt surdegsbröd

VARMRÄTT

Viltballotine med cognacssås, surkålspotatiskaka, rostad spetskål och rårörda lingon

eller

Halstrad regnbåge med syrligt björksmör, ärt- och mandelpotatis royal, bakad majrova och knaprig purjolök

DESSERT

Variation på choklad med saltad kolakräm, rårörda havtorn och kaffesirap

Bankettmeny

FÖRRÄTTER

Citrongravad torsk
med rökta räkor, forellrom, sojamajonnäs och sparrissallad 

Bakad rotselleri
med spån av torkat renkött, rökt sikrom, granskottspärlor, syrade kantareller och västerbottensostskristall

Tartar
på sotad norrländsk biff, 63-graders ägg, picklad rödlök, betor, tunnbröd och rårörda tranbär

VARMRÄTTER

Vildsvinsytterfilé med sky smaksatt med Hernö Gin, cheddarostpotatiskaka och sherrypicklad selleri

Kalventrecôte med portvinssky, rostad sötpotatis, confiterade morötter och waldorfsallad

Lax fylld med pilgrimsmussla serverad med creme ninon, blomkålsterring och fänkålscrudité

 

VEGETARISK MENY

FÖRÄTT
Bakad rotselleri
med rökt kejsarhatt, granskottspärlor, syrade kantareller
och västerbottensostskristall

VARMRÄTT
Grillad spetskål och bakade rödbetor med rödvinssky, krispig schalottenlök och mandelpotatispuré smaksatt med brynt smör

DESSERT
Chokladbrownie med mangopannacotta, kokosflarn och rostad mörk choklad

 

DESSERTER

Svartvinbärsmousse med hallon, vitchokladsnö, pumpafröbiscotti och svartvinbärsgelé

Chokladpaj med ananasmousse, kokoskolapudding coulis på tropisk frukt

 

 

Restaurang Äpplet använder närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön!

Kampajmeny

FÖRRÄTT

Citrongravad torsk med rökta räkor, forellrom, sojamajonnäs och sparrissallad

VARMRÄTT

Viltwallenbergare smaksatt med västerbottensost serverad med potatispuré och gröna ärtor

DESSERT

Choklad- och hallontartlette toppad med italiensk maräng

 

 

Restaurang Äpplet använder närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön!