Restaurang Äpplet
Kapacitet
Sittande middag: 700 personer
Nöjesaktivitet / Konsert: 850 personer
Utrustning
Trådlöst internet






Restaurang Äpplet
Vår beställningsrestaurang Äpplet har varit lite av en doldis, men har alltid varit uppskattad av våra gäster som lämnat oss mätta och nöjda. Vissa har varit här på konferenslunch, andra på konsert och en tredje på en företagsfest. Vi är väldigt flexibla och kan därför tillgodose nästan alla önskningar. Det är det som gör oss unika. Vi har genom åren ordnat stora bankettsittningar såsom Studentbalen de senaste åren på 1100 personer. En mängd middagar i anslutning till konferenser samt företagsfester, kick-off middagar och krogshower.
Äpplet är sedan 2008 svanenmärkt och det är vi såklart väldigt stolta över. Vår fantastiska personal jobbar i stor utsträckning med ekologiska och närproducerade råvaror. Det ska inte finnas någon tvekan om att gästerna lämnar kvällens festligheter utan ett stort leende på läpparna.
Norrlandsmeny
FÖRRÄTT
Lättrökt vildandsbröst med palsternackspuré, löjrom, picklad lök, krassemajonnäs och lönnsirapsstekt surdegsbröd
VARMRÄTT
Viltballotine med cognacssås, surkålspotatiskaka, rostad spetskål och rårörda lingon
eller
Halstrad regnbåge med syrligt björksmör, ärt- och mandelpotatis royal, bakad majrova och knaprig purjolök
DESSERT
Variation på choklad med saltad kolakräm, rårörda havtorn och kaffesirap
Bankettmeny
FÖRRÄTTER
Citrongravad torsk
med rökta räkor, forellrom, sojamajonnäs och sparrissallad
Bakad rotselleri
med spån av torkat renkött, rökt sikrom, granskottspärlor, syrade kantareller och västerbottensostskristall
Tartar
på sotad norrländsk biff, 63-graders ägg, picklad rödlök, betor, tunnbröd och rårörda tranbär
VARMRÄTTER
Vildsvinsytterfilé med sky smaksatt med Hernö Gin, cheddarostpotatiskaka och sherrypicklad selleri
Kalventrecôte med portvinssky, rostad sötpotatis, confiterade morötter och waldorfsallad
Lax fylld med pilgrimsmussla serverad med creme ninon, blomkålsterring och fänkålscrudité
VEGETARISK MENY
FÖRÄTT
Bakad rotselleri
med rökt kejsarhatt, granskottspärlor, syrade kantareller
och västerbottensostskristall
VARMRÄTT
Grillad spetskål och bakade rödbetor med rödvinssky, krispig schalottenlök och mandelpotatispuré smaksatt med brynt smör
DESSERT
Chokladbrownie med mangopannacotta, kokosflarn och rostad mörk choklad
DESSERTER
Svartvinbärsmousse med hallon, vitchokladsnö, pumpafröbiscotti och svartvinbärsgelé
Chokladpaj med ananasmousse, kokoskolapudding coulis på tropisk frukt
Restaurang Äpplet använder närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön!
Kampajmeny
FÖRRÄTT
Citrongravad torsk med rökta räkor, forellrom, sojamajonnäs och sparrissallad
VARMRÄTT
Viltwallenbergare smaksatt med västerbottensost serverad med potatispuré och gröna ärtor
DESSERT
Choklad- och hallontartlette toppad med italiensk maräng
Restaurang Äpplet använder närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön!