Äpplets personalsida – Rally Sweden 2025
Här hittar ni all information ni behöver för ert arbete under Rally Sweden 2025!
Datum: 13-14-15-16 februari
Plats: Red Barn Arena I-20 området
Allmänt:
Välkomma till oss på Umeå Folkets Hus och restaurang Äpplet och vårt arbete med Rally Sweden. Vi kommer att bedriva restaurang i ett 50 m långt tält på arenan ute på I-20 området, i år är det endast ett enormt tält i klassen VIP +.
Personalmat finns på plats, även frukt, vatten och läsk. Meddela om någon specialkost finns genom att skicka Lisa ett sms med namn och vad det är, ingen ”jag gillar inte,” det tar vi inte hänsyn till, utan jag är allergisk mot… eller vegetarian.
Du har svarta byxor, bekväma gärna lite varma skor och ditt hår uppsatt om det är långt. Skjorta och varm väst finns att låna. Ni som dukar behöver inte ha arbetskläder på er. Tältet uppvärmt. Det kommer att finnas tid för paus men det bestämmer den som är ansvarig när det är lämpligt att ta. Behöver man lämna sin position är det viktigt att man berättar det för ansvarige så att den kan flytta om vid behov. Telefoner hålls på ljudlöst och kommer ALDRIG fram ute i restaurangen. De som är ansvariga kommer att svara i telefonen eller på sms, det arbetsrelaterat och således okej och nödvändigt.
Kom ihåg att le bland gästerna, frågar någon dig en fråga du inte har svar på så svarar du att du återkommer, sen tar du reda på svaret.
Vi kommer att ha en fantastisk helg, nu kör vi snart!
Upplägg:
Vip+ gästerna har sina platser under hela öppningstiden. De får komma och gå som de vill helt enkelt. Det här ingår:
1 glas bubbel och snackstallrik
3 rättersmiddag
Förrättsöl
Varmrättsvin
Kaffe på buffé
Önskar de något utöver kan man beställa med sin servitör/servitris eller via appen WEIQ eller helt enkelt gå till baren.
Arbetsuppgifter:
I schemat kommer du att se din arbetsuppgift, denna kan förändras på plats om folk blir sjuka eller genom andra omständigheter, se det som en grundplan som kan komma att förändras.
Bar: Barservering (Öl, grogg, shots, vin) både över disk och via WEIQ-appen. Servering hämtar WEIQ-beställningar själv eller bärs ut av weiq- runners.
BB: Barback, rodda och fylla på dryck/glas/sprit i baren. Samt fylla på kaffestation.
Weiq Run: Din uppgift är att bära ut WEIQ beställningar till borden. Viktigt är att även om gästen redan har beställt är du ansvarig över att kontrollera berusningsnivå samt kika över ålder.
Bord: Jobbar man med bord har man specifika sällskap man är ansvarig över, man beställer fram maten själv, man tar fram deras dryck och man säljer mer dryck om de vill ha något utöver. Man tar personligen hand om dessa gäster. Det kommer finnas sommelier på plats som kan hjälpa att sälja dryck. OBS! Bonga all dryck utöver det som ingår!!! Du får hjälp av runners att gå ut med mat (och dryck vid behov).
Runner: Du är placerad att vara runner så bär du ut tallrikar som beställts fram till ett visst bord, hjälper till att bära ut dryck, plockar in tallrikar samt diskplock och övrigt förekommande uppgifter.
Diskstation: Ta emot, sorterar och håller rent och snyggt i disken. Slänga sopor, byta ut retursäckar mm.
Hov: – Hälsa gästerna välkomna, placera dem vid bord och ge dem kort info.
Dukning: – Duka upp tälten enligt instruktion samt övriga förberedelser som ansvarig delegerar.
KOM IHÅG
- Skriv alltid in er i personalliggaren skriv när ni börjar OCH när ni går så kommer dina timmar in i personalkollen korrekt senare.
- Ha på er bekväma och gärna lite varma skor, svarta byxor. Uppsatt hår om det är långt. Skjortor och varma västar finns att låna. Tälten är uppvärmda.
Årets meny
Torsdag
Förrätt: Sockerhalstrad regnbåge från Jävre med ärtcrème, dillpicklade morötter, krispigt tunnbröd, forellrom, äpple och vattenkrasse
Dryck: Red Barn Lager, Bryggverket
Varmrätt: Lättrökt kycklingfilé från Munka Ljungby med pumpamousseline, granskottskål, västerbottenskrokett och Brännlandsiscidersky
Dryck: 2021 Ameri Malbec Organic, Mendoza, Argentina EKO
Dessert: Hjortronomelett med brynt smör, mandelbavaroise och punchdränkta hjortron
Kaffe på buffé
Fredag
Förrätt: Sotad kalvtartar med umamiemulsion, frasig potatis, västerbottenskristal, picklade betor, schalottenlök, gingravad gurka och smörgåskrasse
Dryck: Red Barn Lager, Bryggverket
Varmrätt: Mjukbakat hjortinnanlår med små fyllda kroppkakor, vindelnrökt fläsk, trattkantareller, ost från Svedjan, rotselleripure och smörad High Coast whiskeysås
Dryck: 2023 Château Pech-Latt Grand Cin, Corbières, Frankrike EKO
Dessert: Björksockerstekt våffla med havtornscurd, vitchokladmousse, mörk tryffel och riven mesost
Kaffe på buffé
Lördag
Förrätt: Red Barn toast med björkrökt ren, löjrom, äpple, jordärtskocka, lönnsirapstekt bröd och friterad surkål
Dryck: Red Barn Lager, Bryggverket
Varmrätt: Rödvinsbrässerad rumpstek med märgstekta morötter, tryffel och mandelpotatiskaka
Dryck: 2022 Henri Cruchon Syrah, Vaud, Schweiz EKO
Dessert: Blåbärstarlett med filmjölkspannacotta och smultronmaräng
Kaffe på buffé
Till samtliga menyer ingår ett glas mousserande vin och en snackstallrik innehållande:
Pepparsalami från familjen Hansen, älgkorv, Rökt fläskkarré från Nyhléns Hugosons, het ölkorv Västerbottensost från Norrmejerier samt rödbrokig SRB- ost serverad med aioli, marmelad och chips
Årets drinkmeny
COCKTAILS – 150 KR
VARM CHOKLAD FÖR VUXNA
Norrbottens Destilleri Glacier Vodka, varm choklad, grädde & åkerbärspulver
KIR ROYAL DELUXE
Norrbottens Destilleri Forest Gin, EPISK Svarta Vinbär, syra, socker, Facit Royal & Rallypulver
MIDNATTSSOL
Norrbottens Sun, Norrbottens Rhubarb Pie, Rosenkvitten, socker, hjortronskum & hjortronpulver
BULLDOG 2.0
Norrbottens Destilleri Glacier Vodka, KASK kaffelikör, Punsch från Tegner & Son, Cuba Cola & slövispad grädde
GROGGAR – 125 KR
Valfri smak av Red Bull och Vodka 5 cl
Valfri smak av Red Bull och Jägermeister 5 cl
Norrbottens Forest Gin & Tonic 5 cl
Rom & Cola 5 cl
ÖL
Bryggverket Red Barn Lager 33 cl 85 kr
Norrlands Guld 50 cl 90 kr
CIDER
Briska 33 cl 75 kr
VIN
Glas rött/vitt vin 15 cl 130 kr
Glas mousserande 12 cl 130 kr
SHOTS 4 cl – 100 KR
Jägermeister, Minttu
ALKOHOLFRITT
Alkoholfri drink 75 kr
Alkoholfri öl 33 cl 55 kr
Alkoholfri cider 33 cl 55 kr
Alkoholfritt vin 15 cl 55 kr
Loka/läsk 33 cl 35 kr
Red Bull valfri smak 40 kr
Schema onsdag
Onsdag
Kontakt:
Inga passerkort behövs.
Duka tält | ||
Ansvarig: 14-21 Per, Pelle | ||
16-21 | Personal | |
1 | 16-21 | Sabine |
2 | 16-21 | Dennis |
3 | 16-20 | Neo |
4 | 16-21 | Nora |
5 | 16-21 | Jonathan |
6 | 16-21 | Thyra |
7 | ||
Ställa ut bord & stolar | Ansvarig: | |
Personal | ||
1 | 11-15 | Seb K |
2 | 11-15 | Nora |
3 | 11-15 | Mona-Liz |
4 | 11-15 | Mira |
5 | 11-16 | Neo |
Schema torsdag
Torsdag, öppet: 16-23
Uppgift | Tid | Personal |
HOV | ||
16-20 | Anders | |
16-20 | Håkan | |
Bord | Tid | |
Ansvarig | Hanna | |
Vin | Simon | |
1 | 14-23 | Per |
2 | 14-24 | Pelle |
3 | 14-22 | Dave |
4 | 14-23 | André |
5 | 14-24 | Bernt |
6 | 15-24 | Alice |
7 | 15-23 | Sabine |
8 | 16-23 | Jasim |
9 | 15.30-23 | Dennis |
10 | 15.30-23 | Jonathan |
11 | 15.30-24 | Mira |
12 | 16-24 | Nora |
13 | 16-21 | Seb K |
14 | 16-24 | Alice björk |
15 | 16-21 | Vendela |
Bar + BB | ||
1 | 15-23 | Emil |
2 | 15-23 | Hugo |
Runner | ||
1 | ||
Diskstation | ||
1 | ||
Disk i Äpplet | ||
1 | 17-01 | Irja |
2 | 18-01 | Jimmy |
Schema fredag
Fredag, öppet 16-24
Uppgift | Tid | Personal | Övrigt |
Duka | |||
1 | 8-16 | Mona-Liz |
Uppgift | Tid | Personal |
HOV | ||
15.30-20.30 | Kerstin L | |
15.30-20.30 | Kerstin W | |
Bord | ||
Ansvarig | 14-23 | Hanna |
vin | Simon | |
1 | 15-01 | Per |
2 | 15-01 | Alice M |
3 | 15-01 | Bernt |
4 | 14-23 | Pelle |
5 | 15-24 | André |
6 | 15-24 | Divion |
7 | 15-24 | Felix |
8 | 15-24 | Sabine |
9 | 16-01 | Lisa W |
10 | 16-01 | Seb K |
11 | 16-01 | Neo |
12 | 16-01 | Nora |
13 | 15-24 | Jonathan |
14 | 16-01 | Elton |
15 | 16-01 | Jakob H |
16 | 15-24 | Alvin |
17 | 16-01 | Jasim |
18 | 15-24 | Mira |
19 | 15-22.30 | Filippa |
20 | 15-24 | Vendela |
21 | 15-22 | Sarah |
22 | 16-01 | Albin Ö |
Bar + BB | ||
1 | 16-23 | Elim |
2 | 16-23 | Hugo |
3 | 15-01 | Dennis |
4 | 15-01 | Evelina |
Weiq Run | ||
1 | 16-01 | Orpi |
2 | 16-01 | Thyra |
Runner | 15-01 | Dave |
1 | 16-20 | Oscar |
2 | 15-24 | Sean |
3 | 16-24 | Johanna |
15.30-24 | Moa | |
Diskstation | ||
1 | 16-01 | Seb |
Disk i Äpplet | ||
1 | 17-02 | Irja |
2 | 19-02 | Jimmy |
3 | 21-03 | Besher |
Schema lördag
Lördag, öppet 14.30-24
Dukning VIP | Tid | Personal |
1 | 9-14 | Sandåkern |
2 | 9-14 | Sandåkern |
3 | 9-14 | Sandåkern |
4 | 9-14 | Sandåkern |
5 | 9-14 | Sandåkern |
6 | 9-14 | Sandåkern |
7 | 8-16 | Mona-Liz |
Ansvarig: | 8- | Lisa |
Uppgift | Tid | Personal |
HOV | ||
14.30-17.30 | Åsa R | |
14.30-17.30 | Håkan | |
17.30-20.30 | Kerstin L | |
17.30-20.30 | Kerstin W | |
17.30-20.30 | Anders | |
Bord | Tid | Personal |
Ansvarig | 14-23 | Hanna |
Vin | Simon | |
1 | 14-23 | Olivia |
2 | 13-23 | Per |
3 | 13-23 | Pelle |
4 | 16-01 | André |
5 | 14-24 | Bernt |
6 | 15-01 | Alice |
7 | 15.30-23 | Alvin |
8 | 13.30-23 | Albin Ö |
9 | 13.30-23 | Divion |
10 | 15.30-01 | Sabine |
11 | 15.30-01 | Lisa W |
12 | 15.30-01 | Seb K |
13 | 15.30-01 | Neo |
14 | 15.30-01 | Felix |
15 | 15.30-01 | Nora |
16 | 13.30-23 | Jonathan |
17 | 15.30-01 | Elton |
18 | 15.30-01 | Jakob H |
19 | 15.30-01 | Alice B |
20 | 15.30-23 | Hanna Linder |
21 | 15.30-01 | Klara Tegström |
22 | 15.30-23 | Mihael |
23 | 15.30-01 | Jasim |
24 | 15.30-01 | Ida E |
25 | 15.30-01 | Mira |
26 | 15.30-23 | Filippa |
27 | 15-24 | Vendela |
28 | Sarah | |
29 | 15-23 | Per N |
30 | 15.30-24 | Alice Björk |
Bar + BB | ||
1 | 15.30- | Emil |
2 | 15.30- | Hugo |
3 | 13.30-24 | Dennis |
4 | 15-01 | Evelina |
Weiq Run | ||
1 | 15.30-01 | Thyra |
2 | 15.30-01 | Orpi |
3 | 15.30-23 | Srusht |
Runner | 14-23 | Dave |
1 | 16-24 | Johanna |
2 | 15.30-24 | Elvira |
3 | 15-20 | Oscar |
4 | 15.30-23 | Sean |
5 | 15-20 | Rasmus |
Diskstation | ||
1 | 15.30-01 | Seb |
Disk i Äpplet | ||
1 | 19-02 | Irja |
2 | 19-02 | Jimmy |
3 | 21-03 | Besher |
4 | 21-03 | Savinda |
Schema söndag
Söndag
Bortplockning av bord och stolar
Personal | ||
Ansv. | 10-15 | Olivia |
1 | 11-15 | Neo |
2 | 11-15 | Thyra |
3 | 11-15 | Elton |
4 | 11-15 | Jakob H |
Kontakter
Hanna
072-7392333, hanna.eriksson@umeafolketshus.se
Dave Orman
076-1484348, Dave.orman@umeafolketshus.se
Lisa Magnusson – sjukanmälan och frågor kring schema och arbetstider. OBS! Ni får inte ni sjukanmäla er via mail!
076-785 78 03. För övriga frågor går bra ett använda mail även: lisa.magnusson@umeafolketshus.se
Övriga:
Ulrika Lundström 090-156244
Petra Edström 090-156381
Här nedan hittar ni kartor över tältet och området
För att ni ska ta er in på området behöver ni ett armband. Det är samma färg på armbandet under alla dagar. Är du med i någon förening och ska jobba med oss har dessa lämnats till er förening som delar ut dem. Jobbar du på Umeå Folkets Hus hämtar du ut ditt armband i receptionen på Umeå Folkets Hus och stryks från en lista. Från tisdag 11 februari fram till fredag kan ni gå förbi och receptionen är öppen kl. 8.15-17.00.
Ni som arbetar på området enbart onsdag behöver inget armband utan ni går bara till tältet där ansvarige väntar. Onsdag dag och kväll samt lördag dag finns det matig sallad och bröd. Alla som jobbar kväll tors-lör får personalmat som vanligt.
Ni går in via Entré och går till tältet (se översiktskarta).
På Red barn Arena blir det totalt väskförbud för publiken, och samtliga kommer att visteras innan de får komma in på arenan. För personal gäller dock andra regler, tex att vi får ta med oss väskor in -med det vi behöver för att utföra vårt arbete. Entrépersonal kommer dock att öppna era väskor, minst kö är det mellan 14:30 och 16:00 då det är minst kö i visitationen.
Vi rekommenderar starkt att du tar dig till arenan på annat sätt än med bil. Buss är ett utmärkt alternativ och på Ultras hemsida tabussen.nu kan man läsa mer om busstider.
Det finns många tunga arbetsfordon på området och dessa körs av elever som inte är så vana förare. Alla måste hålla god uppsikt när ni går på området, var försiktiga och stå aldrig bakom en traktor/arbetsfordon
Här under ser ni lite bilder och korta filmklipp från tidigare år.





