Äpplets personalsida – Sweden Rally 2023
Här hittar ni all information ni behöver för ert arbete under Sweden Rally 2023!
Datum: 7-8-9-10-11-12 februari
Plats: Red Barn Arena I-20 området
Allmänt:
Välkomma till oss på Umeå Folkets Hus och restaurang Äpplet och vårt arbete med Sweden Rally. Vi kommer att bedriva restaurang i två tält på arenan ute på I-20 området. Tälten är uppdelade i två klasser, VIP och VIP +.
Personalmat finns på plats, även frukt, vatten och läsk. Meddela om någon specialkost finns genom att skicka Lisa ett sms med namn och vad det är, ingen ”jag gillar inte,” det tar vi inte hänsyn till, utan jag är allergisk mot… eller vegetarian.
Du har svarta byxor, bekväma gärna lite varma skor och ditt hår uppsatt om det är långt. Skjorta och varm väst finns att låna. Tälten är båda uppvärmda. Det kommer att finnas tid för paus men det bestämmer den som är ansvarig när det är lämpligt att ta. Behöver man lämna sin position är det viktigt att man berättar det för ansvarige så att den kan flytta om vid behov. Telefoner håll på ljudlöst och kommer ALDRIG fram ute i restaurangen. De som är ansvariga kommer att svara i telefonen eller på sms, det arbetsrelaterat och således okej och nödvändigt.
Kom ihåg att le bland gästerna, frågar någon dig en fråga du inte har svar på så svarar du att du återkommer, sen tar du reda på svaret.
Vi kommer att ha en fantastisk helg, nu kör vi snart!
De olika tälten och deras upplägg:
VIP:
Gäster anländer på schemalagd tid och blir serverad en 3 rätters. Man jobbar i grupp likt på restaurang Äpplet. Man har gruppledare som styr arbetet.
Det ingår:
3-rätters
Förrätts öl
Varmrättsvin
Kaffe på buffe
Gästerna får sitta 2,5h sen måste de lämna sittplatserna. De får stanna kvar och dricka vid baren men ej på sittplatserna. Önskar de någon mer dryck handlas den i baren. Underhållning för gäster sker i VIP+ senare på kvällen.
VIP +:
Vip+ har betalat extra för att få sitta vid sina platser under hela öppningstiden. De får komma och gå som de vill helt enkelt. Här ingår:
1 glas bubbel och snackstallrik
3 rättersmiddag
Förrättsöl
Varmrättsvin
Kaffe på buffe
Önskar de något utöver kan man beställa med sin servitör/servitris eller via appen WEIQ.
Arbetsuppgifter:
I schemat kommer du att se din arbetsuppgift, denna kan förändras på plats om folk blir sjuka eller genom andra omständigheter, se det som en grundplan som kan komma att förändras.
Bar: Enkel barservering (Öl, grogg, shots, vin) både över disk och via WEIQ-appen. Servering hämtar WEIQ-beställningar själv.
Bord VIP+: Jobbar man med bord på VIP+ har man specifika sällskap man är ansvarig över, man beställer fram maten själv, man tar fram deras dryck och man säljer mer dryck om de vill ha något utöver. Man tar personligen hand om dessa gäster. Det kommer finnas sommelier på plats som kan hjälpa att sälja dryck. OBS! Bonga all dryck utöver det som ingår!!!
Runner: Du är placerad att vara runner till någon som har Bord. Du ska stötta med att bära tallrikar, dryck, servera, plocka disk mm. Du som runner ska alltid kolla först om din ”bord-människa” behöver något och annars hjälpa andra med att bära ut mat eller dryck.
Servering: Samma arbetsuppgifter som vid en middagsservering på Äpplet.
WEIQ: Din uppgift är att bära ut WEIQ beställningar till borden. Viktigt att även om gästen redan har beställt är du ansvarig över att kontrollera berusningsnivå samt kika över ålder.
Diskstation: Ta emot, sortera och hålla rent och snyggt i disken. Slänga sopor, rodda tillbaka tomma mariestad backar.
BB: Barback, rodda och fylla på dryck/glas/sprit i baren. Samt fylla på kaffestation.
Hov: – Hälsa gästerna välkomna, placera dem vid bord och ge dem kort info.
Dukning: – Duka upp tälten enligt instruktion samt övriga förberedelser som ansvarig delegerar.
KOM IHÅG
- Skriv alltid in er i personalliggaren i det tält ni jobba i (det finns en pärm i varje tält) skriv när ni börjar OCH när ni går.
- Ha på er bekväma och gärna lite varma skor, svarta byxor. Uppsatt hår om det är långt. Skjortor och varma västar finns att låna. Tälten är uppvärmda.
Här under ser ni några bilder och korta filmklipp från vårt tält förra året. I år kommer vi att ha två tält under fredag och lördag (torsdag och söndag endast ett)


Årets meny
Torsdag
Bakad polarregnbåge med blomkålspuré, äpple, salladslök, gurka och smulor av mörkt bröd
Souvasrökt renskav smaksatt med High Coast Whiskey, granskottsyltade kantareller, rårörda lingon och västerbottenostgratinerad mandelpotatisduchesse
Knäckig blåbärspaj med björksavsfudge, vaniljcrème och rostade hasselnötter
Fredag
Fjällbjörkscheesecake med spån av torkat renkött, västerbottenostkristall och picklade lingon
Mjukbakad österbottnisk biff med gräddkokta kantareller, svartvinbärsbrännvinssky, rotfruktskaka och syrlig sallad
Hjortrontartelett med isciderpannacotta, saltrostade mandlar och äppelgelé
Lördag
Tartar på gravat hjortinnanlår med löjrom, palsternackspuré, picklad rödlök, gulbetor, senapsfrön och rotsakschips
Timjanstekt majskyckling med potatis- och jordärtskockskaka, knaperstekt vindelnfläsk, rödvinskokt lök, champinjoner samt crème på fjällko-ost från Voullerim
Bakad choklad med björnbär, svarta vinbär, hallon, vitchokladsnö och björksavstekt sockerkaka
Till samtliga menyer ingår: Loka, en öl, ett glas vin och kaffe
VIP Plus-gästerna får ett glas mousserande och en snackstallrik också.
Söndag – öppet för alla. 100 förbeställda.
Viltgryta med skogsvamp, potatispuré, rårörda svartvinbär och äppelslaw
Loka och kaffe, 175 kr exkl moms
Nånting nånting
Schema tisdag
Tisdag – VIP tältet samt VIP + tältet
Ställa bord och stolar tält 1+2. Kontakt: Marcus Ludvigsson 070-2317777
Ansvarig: | 15-22 Marcus |
Tid 17-21 | Personal: |
1 | UFC |
2 | UFC |
3 | UFC |
4 | UFC |
5 | UFC |
6 | UFC |
7 | UFC |
8 | UFC |
9 | UFC |
10 | UFC |
Schema torsdag
Torsdag
Alla arbetar i VIP + tältet denna dag under arbetsledning av Dave och Hanna
Schema lördag
Lördag
VIP tältet
VIP + tältet
Schema onsdag
Onsdag
Kontakt: Marcus Ludvigsson 070-2317777
Kontakt: Dave Orman 076-1484348
Duka tält VIP + | ||
Ansvarig: 15-21 Marcus | ||
Tid 17-21 | Personal | |
1 | UFC | |
2 | UFC | |
3 | UFC | |
4 | UFC | |
5 | UFC | |
6 | UFC | |
7 | UFC | |
8 | UFC | |
9 | UFC | |
10 | UFC | |
Duka tält VIP | ||
Ansvarig: 15-21 | ||
Tid 17-21 | Personal | |
1 | UFC | |
2 | UFC | |
3 | UFC | |
4 | UFC | |
5 | UFC | |
6 | UFC | |
7 | UFC | |
8 | UFC | |
9 | UFC | |
10 | UFC |
Schema fredag
Fredag
VIP tältet
VIP + tältet
Schema söndag
Söndag
Alla arbetar i VIP + tältet denna dag under arbetsledning av Pelle & Per
8-17 | Per |
8-17 | Olivia |
10-17.30 | Pelle |
8-17 | Mihael |
10-17 | Jaana |
10-17 | Felicia |
11-17 | Lilly |
11-18 | Divion |
11-17 | Evelina |
Bortplockning av bord och stolar 14-18
6 personer från UFC
Kontakter
Hanna ansvarig för VIP + – tältet
072-7392333, hanna.eriksson@umeafolketshus.se
Dave Orman ansvarig för VIP-tältet
076-1484648, Dave.orman@umeafolketshus.se
Lisa Magnusson – sjukanmälan och frågor kring schema och arbetstider. OBS! Ni får inte ni sjukanmäla er via mail!
076-785 78 03. För övriga frågor går bra ett använda mail även: lisa.magnusson@umeafolketshus.se
Här till nedan hittar ni kartor över tälten och området.
Här kommer en beskrivning över hur man tar sig dit och hur man kan parkera.