Vi har flertalet anställda som jobbar heltid med tekniken kring kultur, konserter, konferenser och kongresser.

Vår teknikavdelning
En trygghets- och kvalitetsfaktor, deras mångsidighet och breda kompetens gör att de kan lyssna av ert behov och leverera den tekniklösning som passar perfekt för just er konferens/kongress.

Ljus, ljud, bild och nätverk
I de flesta av våra konferensrum finns fast monterad storbildsprojektor och ljudanläggning. Du kopplar enkelt din egen dator till systemet. Använder du USB och vill hyra dator går också det jättebra. Även i dessa rum kopplar du enkelt in din dator mot projektor och ljudanläggning. Vill du ha hjälp att anpassa utrustningen står vi självklart till ditt förfogande. Alla konferensrum har ny allmänbelysning med behagligt och effektivt ljus, dessutom synnerligen energisnålt.

Från Umeå Folkets Hus kan du även hålla konferens med hela världen. Ring och bestäm med oss hur du vill ha det, vi, tillsammans med våra samarbetspartners, tar fram en lösning som passar dig

För dig som behöver tillgång till nätet finns trådlöst nätverk i hela huset. Det är kostnadsfritt för alla våra gäster att nyttja detta. Du behöver bara anmäla i vår reception att du vill surfa så får du ett använarnamn och lösenord. Upp till 200 samtidiga användare och upp till 54 Mbit/s är kapaciteten.

Fjärrkyla
När mötesdeltagarna börjar fundera på glass och kall öl och slutar lyssna, då vet du att det är för varmt i lokalen! Vi hämtar fjärrkyla från Umeå Energi - sexgradigt vatten som leds till unika klimatanläggningar som anpassar klimatet precis efter de förhållanden som råder i rummen.

Men framför allt; det är freonfritt och därmed mycket bättre för miljön!

Handikappanpassat
Hörslingor för konferens- och kongressförhållanden är installerade i samtliga större konferensrum och kongressalar. För de mindre rummen finns portabla slingor (bör bokas i tid). Hissar och ramper finns för de flesta av våra lokaler.

Kontakt teknik

Michael Allansson
Tekniker
090 15 62 64
Mail