Besöksadress:

Umeå Folkets Hus

Skolgatan 59

903 29 Umeå

Postadress:

Umeå Folkets Hus

Box 466

901 09 Umeå

Boka konferens: 090 - 15 62 30

Växel och reception: 090 - 15 62 00

TC: 090 - 15 63 21

Restaurang Äpplet: 090 - 15 62 44

Kapacitet

Sittande middag: 700 personer
Nöjesaktivitet / Konsert: 850 personer

Utrustning

Trådlöst internet

Restaurang Äpplet

Vår beställningsrestaurang Äpplet har varit lite av en doldis, men har alltid varit uppskattad av våra gäster som lämnat oss mätta och nöjda. Vissa har varit här på konferenslunch, andra på konsert och en tredje på en företagsfest. Vi är väldigt flexibla och kan därför tillgodose nästan alla önskningar. Det är det som gör oss unika. . Vi har genom åren ordnat stora bankettsittningar såsom Studentbalen de senaste åren på 1100 personer. En mängd middagar i anslutning till konferenser samt företagsfester, kick-off middagar och krogshower.

Äpplet är sedan 2008 svanenmärkt och det är vi såklart väldigt stolta över. Vår fantastiska personal jobbar i stor utsträckning med ekologiska och närproducerade råvaror. Det ska inte finnas någon tvekan om att gästerna lämnar kvällens festligheter utan ett stort leende på läpparna.

Norrlandsmeny

FÖRRÄTT

Dillbakad röding med pressad blomkål, pepparrotsgräddfil, sallad på äpple och forellrom samt rågbrödskrutong

VARMRÄTT

Kryddstekt renrostbiff, terrin på vilt, syrade grönsaker, mandelpotatiskaka med vindelnrökt västerbottensost.
Serveras med trattkantareller och lingonsky

DESSERT

Variation på hjortron, mandelkräm, färskostmousse, mandelkaka och friterad mandel

Bankettmeny

Förrätter

Tartar på rostad gulbeta
med flädervinegrätt, rödbetstapioka, senapsfrö, kallrökt gräddfil och hembakt knäckebröd

Rimmad lättångad kolja
med chiliknäcke, sallad på ingefära och mangold, pumpapuré samt picklad schalottenlök, chili och pumpa

Ankterrine
med rostade pecannötter, äppelpuré, balsamico och portvinsgelé samt venekrasse

Varmrätter

Mjukbakad hjortrostbiff
med potatis- och getostkaka. Serveras med örtig maderiasås och örtsallad med picklade rötter

Halstrad hälleflundra
med beurre blanc samt puré på rostad paprika, kikärtor och potatis med smak av kummin. Serveras med ljummen sallad på svamp, frisésallad, ekblad och saltrostade bönor

Kafferubbad flankstek
med puré på persiljerot och potatis, syrlig pak choy, lakritssås

Desserter

Mousse
på svarta vinbär med svartvinbärscoulie, vaniljinlagda vinbär, mandel- och pistagekaka samt mandelkräm

Chokladmousse
med vaniljkräm, inkokta körsbär, knäckflarn och sockerstekt bröd

Vit caprin-brulé
blåbärsgel, blåbärssylt och västerbottenostsbrioche

Restaurang Äpplet använder sig av närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön i första hand.

.