Boka kulturkompisbiljett på Umeå Folkets Hus. Här kan du se vilka evenemang du kan boka dina kulturkompisbiljetter till.

Kulturkompis – Make Friends Through Culture
Kulturkompis ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande – utan kostnad. Projektet är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och asylsökande.

Så här fungerar det:
- Kulturkompisgrupper går gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Umeå.
- Ni i gruppen bestämmer vad ni ska gå på (av de aktiviteter som erbjuds inom Kulturkompis) och när det passar er bäst.
- Efter kulturaktiviteten ses gruppen och samtalar kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. Detta kallas för ”Eftersnack på svenska”.
- En kulturkompisgrupp behöver bestå av två nyanlända/asylsökande och två etablerade svenskar. Studieförbundet Bilda sätter ihop grupper utifrån anmälningar som kommer in.

Till varje arrangemang finns 8 kulturkompisbiljetter, det först till kvarn som gäller så boka dina biljetter så snart som möjligt. Boka dina biljetter genom att skicka ett mail med dina önskemål till:

petra.edstrom@umeafolketshus.se

Läs mer och anmäl dig som kulturkompis på www.kulturkompis.nu/umea

Bokningsbara Kulturkompis-arrangemang på Umeå Folkets Hus


House of Metal - 3-4 mars 2017 - Klicka här för House of Metals hemsida

House of Metal är en tvådagars inomhusfestival med inriktning på metal i olika former. Festivalen gick av stapeln för första gången i februari 2007, i Umeå Folkets Hus. Festivalen har en maxkapacitet på 2700 besökare per kväll och har 18-årsgräns. HoM har tre scener och totalt uppträder varje år cirka 25 band från Sverige och övriga världen.


Swingcafé

Lyssna på skön musik på lördagseftermiddagarna till en lunch bestående av dagens soppa. Baren är öppen och där finns också kaffe, fikabröd och smörgåsar till försäljning.

3 september - Lars Lystedt
24 september - Kenneth Nordwalls Swinggrupp
12 november - VA Big Band
10 december - Kalasorkestern
17 december - Rulle Lindbergs Kvartett


Hela Huset Gungar - 5 januari 2017

Gör som alla andra gå Hela Huset Gungar en kväll med fantastiska dansband och ett hus fullt med gamla kompisar! Årets hemvändarkväll med ett fantastiskt nöjesprogram.


The Metropolitan Opera

Folkets Hus och Parker sänder i HD från Metropolitan i New York att ses i vår biosalong Miklagård.

9 oktober - Tristan och Isolde
13 november - Don Giovanni
10 december - L’Amour De Loin